30 september Conferentie Voorkomen daderschap, vroeg ingrijpen loont!

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Isala Theater, Capelle aan den IJssel

In verband met de aanscherping van de coronamaatregelen is de conferentie op 30 september 2020 afgelast. Zodra een nieuwe datum bekend is, kunt u dat op deze pagina lezen. 

Het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert op woensdag 30 september 2020 een digitale conferentie met als thema 'Voorkomen daderschap bij jongeren en jongvolwassenen'. De conferentie vindt plaats op uitnodiging van burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel.

Verantwoordelijk minister Sander Dekker (rechtsbescherming) gaat in gesprek met onder meer neuropsycholoog Erik Scherder, hoogleraar Geert-Jan Stams, burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven, jongeren, professionals en ervaringsdeskundigen.

Centraal staat het belang van vroegtijdig ingrijpen en het inzetten van effectieve interventies om risicogedrag te voorkomen en een positieve ontwikkeling te stimuleren. De dialoog wordt begeleid door Farid Tabarki.

Voor wie bedoeld?

De conferentie is - door toedoen van corona - digitaal te volgen en is bedoeld voor beleidsmakers en andere professionals bij gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs, politie, rechterlijke macht, OM en de rijksoverheid. Tijdens de conferentie wordt ingegaan op de werkzame bestanddelen van effectief preventiebeleid.

De ochtend wordt omlijst met muziek en sketches van en door jongeren. Wij reiken u bovendien een digitaal informatiepakket aan met effectieve gedragsinterventies ter voorkoming van daderschap.

Aanmelden

Wilt u kennis opdoen en ervaringen uitwisselen over interventies in het kader van het voorkomen van daderschap? U kunt zich hier aanmelden voor de conferentie op 30 september 2020.