06 september Werkbezoek met Koningin aan Californië

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Californië (Verenigde Staten)

Minister Dijkgraaf reist mee met Hare Majesteit de Koningin, minister Kuipers, minister Schreinemacher en staatssecretaris Heijnen naar Californië en brengt daar verschillende werkbezoeken.

Tijdens de reis is minister Dijkgraaf aanwezig bij een werkbezoek van Hare Majesteit de Koningin aan de medische faculteit van University of California, San Francisco (UCSF), woont hij een receptie met handelsdelegaties bij en bezoekt hij UC Berkeley. Tijdens het bezoek aan UC Berkeley lanceert minister Dijkgraaf, in aanwezigheid van Hare Majesteit de Koningin, het recent opgerichte Dutch Network for Academics in the United States (DNA-US). Vervolgens spreekt minister Dijkgraaf met Nederlandse studenten en medewerkers van UC Berkeley.

Ook bezoekt minister Dijkgraaf Stanford University, waar hij luncht met jonge Nederlandse studenten en onderzoekers, in aanwezigheid van Nobelprijswinnaar Guido Imbens. Op Stanford University spreekt minister Dijkgraaf de Chancellor van Stanford University, ontmoet hij de Nederlandse gemeenschap en woont hij een seminar bij over kunstmatige intelligentie in Life Sciences and Health en Urban Mobility.

Los van de reis met de Koningin brengt minister Dijkgraaf in Silicon Valley een bezoek aan Google en X Development en bezoekt hij een netwerkdiner bij Honorair Consul Reinout Oerlemans, waar onder anderen de burgemeester van Los Angeles in aanwezigheid zal zijn. 

Afsluitend heeft minister Dijkgraaf een ontmoeting met de City of LA en luncht hij met studenten, onderzoekers en vice-chancellors op UCLA

Meer informatie

Media kunnen voor meer informatie contact opnemen met Harrie Wiertz (h.l.wiertz@minocw.nl).