Klink geeft startschot Donatie on Tour

Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft vanochtend in Rotterdam het startschot gegeven voor Donatie on Tour. Dit initiatief van het Erasmus Medisch Centrum heeft als doel jongeren bewust te maken van het belang van donorregistratie. Klink: “Ik vind dit een uitstekende manier om jongeren te stimuleren na te denken over orgaandonatie. Het is goed dat scholen hier aandacht aan besteden, zodat jongeren een bewuste keuze kunnen maken.”

Een groepje fietsers, bestaande uit o.a. burgemeester Aboutaleb en Leontien Zijlaard-van Moorsel, fietste vanuit het Erasmus MC naar het Libanon Lyceum. Daar zijn de fietsers in debat gegaan met leerlingen van 15 tot 18 jaar over orgaandonatie.

Donatie on Tour is de regionale donorwervingsdag 2010. Het Erasmus MC organiseert eenmaal per twee jaar een donorwervingsdag in het eigen ziekenhuis om het tekort aan orgaandonoren onder de aandacht te brengen. Dit jaar staat de dag in het teken van de Tour de France, die op zaterdag 3 juli in Rotterdam start. Vanaf 10 ziekenhuizen in Rotterdam en omgeving zijn groepjes fietsers vertrokken naar 10 scholen. De fietsgroepjes zijn samengesteld uit transplantatie-artsen, getransplanteerden, neurologen en bekende Nederlanders.