ECB-president Trichet ontvangt koninklijke onderscheiding

Op 21 januari is ECB-president Jean-Claude Trichet benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Trichet kreeg de versierselen opgespeld door minister Jan Kees de Jager van Financiën. De heer Trichet ontvangt de onderscheiding voor zijn essentiële bijdrage aan de prijsstabiliteit in de eurozone en zijn sterke en daadkrachtige optreden gedurende de financiële crisis sinds 2007. Minister De Jager benadrukte het belang hiervan voor de kracht van een open handelseconomie als Nederland.

Jean-Claude Trichet is sinds 2003 president van de Europese Centrale Bank (ECB). Hij volgde toen de Nederlander Wim Duisenberg op en is de tweede president van de ECB. Zijn termijn loopt later dit jaar af. De ECB is de centrale bank voor de eurozone en heeft als belangrijkste taak het op peil houden van de koopkracht door prijsstabiliteit. De eurozone bestaat sinds het begin van dit jaar uit 17 landen.