Knapen en schaatskampioen Koss: sport krachtig voor ontwikkeling

Sport kan in ontwikkelingslanden bijdragen aan bijvoorbeeld vrede en veiligheid, water en hygiëne en seksuele gezondheid. Daarover sprak staatssecretaris Knapen van Buitenlandse Zaken vrijdag met schaatskampioen Johann Olav Koss.

‘Koss laat met zijn organisatie Right to Play zien dat sport een krachtige formule biedt voor verzoening en voorlichting. De samenwerking daarvoor met topsporters, bedrijven, filantropen en sportbonden werpt vruchten af. Ook Nederlandse topsporters als Bart Veldkamp en de Rabobank Wielerploeg zijn ambassadeurs voor Right to Play’, aldus Knapen.

Verschillende Nederlandse ambassades en sportbonden zijn actief op het terrein van sport en ontwikkeling. Zo gaat de KNVB samen met verschillende waterorganisaties sport inzetten om op 1100 scholen in Ghana, Kenia en Mozambique de watervoorziening, hygiëne en sanitair te verbeteren. Daardoor worden duizenden kinderen minder ziek.