Nederlands-Duits regeringsoverleg

Op 23 mei 2013 vindt in de Duitse grensplaats Kleef overleg plaats tussen afvaardigingen van de Duitse en Nederlandse regeringen. Het is de eerste maal dat de beide regeringen in deze vorm met elkaar spreken. De top illustreert de bijzonder hechte band tussen Nederland en Duitsland en heeft als doel het verder versterken van deze relatie.

Premier Mark Rutte en bondskanselier Angela Merkel

Rutte en Merkel voorafgaand aan het overleg van het Nederlandse en Duitse kabinet.

Naast een bilateraal gesprek, spreken minister-president Rutte en bondskanselier Merkel samen met de aanwezige Nederlandse en Duitse bewindspersonen over een reeks onderwerpen, met als centrale thema duurzame groei. Er zal onder meer worden gesproken over innovatie, duurzame energie en financiële duurzaamheid. Duitsland en Nederland hebben de ambitie om op deze terreinen samen een voortrekkersrol te spelen in de regio en in Europa.

Aansluitend is de minister-president aanwezig bij de uitreiking van een eredoctoraat aan bondskanselier Merkel door de Radboud Universiteit Nijmegen.