6500 kennismigranten snel geholpen door IND en Amsterdam in Expatcenter

Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) en de Amsterdamse burgemeester Van der Laan hebben woensdag 5 maart een convenant ondertekend voor voortzetting van hun samenwerking in het Expatcenter Amsterdam.

Staatssecretaris Fred Teeven en burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam bij de ondertekening van het convenant Expats.

Het Expatcenter Amsterdam Area is in samenwerking met de IND in juni 2008 als pilot van start gegaan en heeft in 2013 6500 kennismigranten en 800 bedrijven snel en eenvoudig geholpen bij de administratieve zaken die geregeld moeten worden als werknemers zich tijdelijk willen vestigen in de Amsterdamse regio.
Kennismigranten die hier komen werken, kunnen in het Expatcenter direct na aankomst in Nederland hun verblijfsvergunning van de IND ophalen en hun inschrijving regelen bij een van de aangesloten gemeenten. Naast Amsterdam gaat dat om de gemeenten Almere, Amstelveen, Haarlemmermeer, Hilversum en Velsen.