Betere vis voor Indonesische consumenten

Indonesië en Nederland starten direct projecten voor betere en veiligere visproducten voor miljoenen Indonesische consumenten. Hierover zijn afspraken gemaakt op de tweede dag van de Global Ocean Actions Summit in Den Haag. De totale investering bedraagt € 4,5 miljoen.

Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken: "Wereldwijd bederft er nog veel te veel vis door gebrek aan kennis over opslag en koeling. Nodeloze verspilling van goed voedsel uit de oceaan. Dat vraagt om actie nu en niet morgen. Het is goed om te zien dat Indonesië nu opnieuw Nederlandse kennis inzet en dat we verder samenwerken."

Veilige visproducten

Onder meer specialisten van Wageningen UR gaan samen met Indonesische collega's aan de slag op projectlocaties op Kalimantan, Sumatra, Java en op Ambon, de Molukken. Doel is om het aanbod van veilige, kwalitatief hoogwaardige visproducten te vergroten voor de binnenlandse markt en mogelijk voor export. De projecten lopen tenminste tot eind 2016.

Global Oceans Action Summit

Tijdens de Global Oceans Action Summit maken meer dan 600 vertegenwoordigers van overheden, bedrijven en ngo's uit 80 landen afspraken over gezondere oceanen en meer voedselzekerheid.