Vernieuwde reisadviezen Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de presentatie van zijn reisadviezen vernieuwd, met als doel ze toegankelijker, informatiever en visueel aantrekkelijker te maken. Kortere teksten en meer tussenkopjes vergroten de gebruikersvriendelijkheid van de adviezen. Met deze adviezen kunnen Nederlandse reizigers zich voorbereiden op de veiligheidsrisico's in het buitenland.

Door de toevoeging van een landkaart en samenvatting heeft de gebruiker sneller zicht op bijzonderheden en veiligheidsrisico's. De eerdere 7 veiligheidsclassificaties zijn vervangen door 4 kleurcodes. De adviezen en kleurencodes zijn: geen bijzondere veiligheidsrisico's (groen), let op, veiligheidsrisico's (geel), alleen noodzakelijke reizen (oranje) en niet reizen (rood).

De reisadviezen zijn te vinden op Rijksoverheid.nl en in de app: ‘BZ Reisadvies’.