Koenders sluit consulaat-generaal Istanboel uit voorzorg

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft vanwege een mogelijke terreurdreiging vanochtend besloten het consulaat-generaal in Istanboel uit voorzorg tijdelijk te sluiten. Hij adviseert Nederlanders in de stad de directe omgeving van het consulaat-generaal (Istiklal Caddesi 197) te mijden en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

'De veiligheid van mijn medewerkers en van de bezoekers van onze kanselarijen heeft de hoogste prioriteit’, aldus Koenders. ‘Over de aard van de dreiging en de informatie die daaraan ten grondslag ligt, kunnen we om voor de hand liggende redenen geen verdere mededelingen doen.’

Op het moment van de ontruiming waren de consul-generaal en ongeveer 40 stafleden aanwezig. Zij zetten hun werk zo veel mogelijk voort vanuit alternatieve locaties.

De ontwikkelingen kunnen worden gevolgd via het reisadvies op rijksoverheid.nl en via Twitter: @247BZ.