Minister Blok naar Azië voor investeringen in Nederlandse woningmarkt

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) is van 13 tot 18 november in Zuidoost-Azië voor gesprekken met potentiële investeerders in de Nederlandse woning- en hypotheekmarkt. In Singapore, Hongkong, Seoul en Tokio spreekt de minister met banken, vastgoedbeleggers en pensioenfondsen. Nederlandse brancheorganisaties van investeerders en beleggers reizen mee. In Tokio staan afspraken gepland met Nederlandse bedrijven die in Azië actief zijn.

Met de laatste wijziging van de Woningwet zijn de woningcorporaties geen oneerlijke concurrent meer voor marktpartijen. Daardoor hebben beleggers weer belangstelling voor investeringen in de huurmarkt. De minister zet vooral in op investeringen in betaalbare huurwoningen in de vrije sector. Daar is veel vraag naar.

Verder wil minister Blok investeringen in de hypotheekmarkt stimuleren waardoor er voor consumenten meer te kiezen valt. Met het verplicht aflossen en strengere leennormen is de Nederlandse hypotheekmarkt voor geldverstrekkers een veilige belegging.