Benoeming ambassadeurs en permanent vertegenwoordiger

De ministerraad heeft op voorstel van minister Koenders van Buitenlandse Zaken ingestemd met de benoeming van ambassadeurs in Abuja en Praag en een permanent vertegenwoordiger bij OPCW en ICC in Den Haag. De twee ambassadeursbenoemingen zijn pas definitief als de gastlanden hun goedkeuring eraan hebben verleend.

Het gaat om de volgende benoemingen:

  • Nigeria, met standplaats Abuja: Robert Petri, nu ambassadeur in Sana’a, Jemen (met tijdelijke standplaats Den Haag)
  • Tsjechië, met standplaats Praag: Kees Klompenhouwer, nu ambassadeur in Kiev, Oekraïne
  • permanent vertegenwoordiger bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag: Paul van den IJssel, tot voor kort ambassadeur in Amman, Jordanië.