Minister Kamp bezoekt Nederlandse high tech- en ICT-innovaties op Hannover Messe

Dinsdag 25 april bezoekt minister Kamp van Economische Zaken de Hannover Messe, één van de grootste industriële beurzen ter wereld. Hij bekijkt innovaties van toonaangevende Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen zoals een prototype van de grootste telescoop ter wereld en een eierraaprobot. Ook maakt minister Kamp de uitkomsten bekend van een onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken is uitgevoerd naar de Nederlandse investeringsmogelijkheden in de Duitse digitale sector.

Met het rapport ‘Export opportunities for the Dutch ICT sector to Germany’ is in kaart gebracht welke exportkansen er zijn voor Nederlandse bedrijven als het gaat om bijvoorbeeld Internet of Things, big data, cyber security en softwarerobotica.
Na de presentatie van het rapport opent minister Kamp de finale van Meet the Industry Giants, een wedstrijd voor Nederlandse en Duitse start-ups waarbij ze zich presenteren aan grote investeerders en bedrijven. Ook heeft minister Kamp een ontmoeting met zijn Duitse ambtsgenoot Brigitte Zypries.
Met 140 deelnemende bedrijven en kennisinstellingen is Nederland dit jaar goed vertegenwoordigd op de Hannover Messe. De beurs bestaat sinds 1947 en trekt elk jaar ruim 200.000 bezoekers uit meer dan negentig landen.

Programma minister Kamp, bezoek Hannover Messe dinsdag 25 april

Tijd/ Locatie Thema Onderwerp

09:00 - 09:45 uur
Hal 2, Holland High Tech House

Innovatie / onderzoek & ontwikkeling

Lancering samenwerking tussen het Amerikaanse bedrijf Databricks en het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI).

Bezoeken aan toonaangevende Nederlandse innovaties, waaronder:

Een consortium van VDL en TNO bouwt mee aan de European Extremely Large Telescope (E-ELT) met een diameter van 39 meter. Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen zijn toonaangevend in de wereld van de astronomie, maar ook als het gaat om precisie-constructies en -instrumentatie.

Agrirobots van Wageningen University & Research (WUR) zoals de eierraaprobot en de onkruidbestrijdingsrobot

10:00 - 10.35 uur

Hal 27, Holland Energy and E-mobility House

Elektrisch rijden Ontmoetingen met diverse bedrijven en Team Fast, het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven dat bouwt aan 's werelds eerste auto die op mierenzuur rijdt.

10:45 - 11.35 uur

Hal 8, Holland IT & Smart Industry House

ICT en smart industry Presentatie van de uitkomsten van het ‘Export opportunities for the Dutch ICT sector to Germany’ onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken is uitgevoerd naar mogelijkheden voor Nederlandse ICT-bedrijven en kennisinstellingen in Duitsland. Tijdens het bezoek van de minister ondertekenen de bedrijven Exact en Festo een samenwerkingsovereenkomst voor het opleiden van medewerkers.

12:35 - 12:50 uur

Hal 3

Meet the Industry Giants: start-ups Openen finaledag Meet the Industry Giants, een wedstrijd voor Nederlandse en Duitse start-ups die zich op de Hannover Messe presenteren aan grote investeerders en bedrijven.

13:00 – 13:40 uur

Hal 4 Holland Industrial Supply Pavilion

  Ontmoetingen met diverse bedrijven en kennisinstellingen.