Werkbezoek president Costa Rica

De president van Costa Rica, Luis Guillermo Solís Rivera, brengt woensdag 10 en donderdag 11 mei een werkbezoek aan Nederland. De president wordt vergezeld door zijn partner, mevrouw Mercedes Peñas Domingo. Het werkbezoek staat in het teken van de verdere versterking van de bilaterale relatie tussen Nederland en Costa Rica, met speciale aandacht voor de economische banden. Thema’s tijdens het werkbezoek zijn (maritieme) logistiek, duurzame landbouw en energie en klimaat. Naast de ministers van Buitenlandse Zaken, Handel en Landbouw, reist er ook een economische delegatie mee.

Op woensdag 10 mei bezoekt president Solís de havens van Amsterdam en Rotterdam. In de avond ontvangt minister-president Rutte de president voor een werkdiner op het Catshuis. Het werkdiner staat in het teken van logistiek en duurzame economische samenwerking. Naast minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu zijn ook vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen aanwezig.

Donderdagochtend wordt president Solís in het gebouw van de Eerste Kamer ontvangen door de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal, mevrouw Ankie Broekers-Knol en mevrouw Khadija Arib. In de middag ontvangen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de president en mevrouw Peñas in audiëntie op Paleis Noordeinde. Aansluitend bieden zij het presidentiële paar een lunch aan.

De president bezoekt op donderdag onder andere ook het International Strafhof (ICC) en geeft een college over klimaatverandering en inclusieve ontwikkeling voor de Universiteit van Amsterdam in de Agnietenkapel.