Doe mee met de Veiligheid Innovatie Competitie 2017

Op welke nieuwe manieren kunnen we mensen verbinden met technologie? Daarover gaat de Veiligheid Innovatie Competitie 2017 met als thema 'Technologie dichterbij'.

Mens en technologie zijn steeds meer met elkaar verbonden. En daardoor zijn mensen tot steeds meer in staat.  Door bijvoorbeeld slimme toegangscontroles uit te voeren met wearables, méér waar te nemen met een virtual reality bril of door bewijsmateriaal vast te leggen met bodycams.

Elke dag weer raken mens en technologie inniger met elkaar verbonden.
Technologie ontzorgt ons, verbindt ons en doet grenzen vervagen.
Het komt steeds dichterbij.
Soms zelfs letterlijk op onze huid.
Technologie is onmisbaar.
Oók voor het werk van de Ministeries van Defensie, Veiligheid en Justitie, Politie en de Koninklijke Marechaussee.
Door de juiste inzet van technologie maken we Nederland veiliger en rechtvaardiger.
Maar hoe ontwikkelen we verder?
Zodat we beter kunnen waarnemen, signaleren, anticiperen of onderzoeken.
Technologie kan onze zintuigen versterken.
Waardoor we nauwkeuriger, sneller en beter waarnemen.
Ons inzicht verrijken en daarmee onze capaciteiten vergroten.
Mens en technologie zijn samen tot veel in staat.
En daarom hebben we jouw denkkracht nodig.
Weet jij op welke nieuwe terreinen we mensen kunnen verbinden met technologie?
Een innovatief idee waar Nederland veiliger én rechtvaardiger van wordt?
En weet jij technologie en vooruitgang aan te wenden zonder ethische en privacy grenzen te overschrijden?
Dan krijg jij de kans mee te werken aan echte oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.
Doe mee aan de Veiligheid Innovatie Competitie 2017 en realiseer jouw idee met 200.000 euro.
Ga voor meer informatie naar vic2017.nl
En kom naar de voorlichtingsdag op 29 juni in Den Haag.

Meer weten?

Bekijk de animatiefilm en leer alles over dit thema.

Lees op www.vic2017.nl meer over deze competitie.

Haal met nieuwe, innovatieve technologie meer uit zintuigen

Technologie kan onze zintuigen versterken. Waardoor we nauwkeuriger, sneller en beter waarnemen. Ons inzicht verrijken en daarmee onze capaciteiten vergroten. Om nieuwe taken te vervullen die voor mensen nog niet mogelijk zijn en om sneller en beter ons werk te doen. 

Op welke nieuwe manieren kunnen we mensen verbinden met technologie? Op het lichaam gedragen technologie, waardoor we méér halen uit de zintuigen van mensen? En hiermee de menselijke capaciteiten verhogen?

Bedenk een innovatief idee en haal met nieuwe innovatieve technologie meer uit mensen.

Nieuwe technologieën zijn onmisbaar bij het werk van het Veiligheid en Justitie, Defensie, Politie en Koninklijke Marchaussee.

En daarom zijn nieuwe innovatieve ideeën meer dan welkom.  Jouw ideeën. Die ons werk beter en effectiever maken. Of het nu gaat om een politieagent op straat, een militair tijdens een missie, een beambte van de Koninklijke Marechaussee of en een gevangenisbewaarder van Dienst Justitiële Inrichtingen.

Weet jij technologie en vooruitgang aan te wenden zonder ethische en privacy grenzen te overschrijden? Dan staat jouw creativiteit aan de basis van succesvolle innovatie. De winnaar van de VIC krijgt de mogelijkheid om het idee samen met de overheid uit te werken en krijgt 200.000 euro om het te realiseren. En: jij blijft eigenaar van jouw idee.

Maak kennis met 1 van de belangrijkste maatschappelijke thema’s: veiligheid, laat je inspireren door het thema van dit jaar en bedenk een innovatief idee.

Neem daarbij niet de dagelijkse routines als uitgangspunt, maar denk buiten de kaders en maak nieuwe combinaties. Zo ontstaat bewust vernieuwen: innovatie.

Dit is jouw kans om jouw innovatieve idee te delen met de rest van de wereld en… te winnen. De  VIC 2017 heeft jouw innovatieve ideeën hard nodig.

Meedoen

'MKB’ers  en startups worden uitgedaagd om met nieuwe, innovatieve  ideeën te komen rond het thema 'Technologie dichterbij'. Enthousiast? Kom naar de voorlichtingsdag op 29 juni.  Je kunt je vanaf maandag 22 mei in schrijven voor de competitie op www.tenderned.nl Op 4 september sluit de VIC 2017. De winnaar krijgt 200.000 Euro om zijn voorstel samen met de overheid te ontwikkelen.”

 

Voorlichtingsdag

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 29  juni in het Auditorium van de De Yp in Den Haag. Hier gaan medewerkers van Veiligheid en Justitie, Defensie, de Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie en andere betrokken organisaties met jou in gesprek over techniek voor een veilige toekomst. En natuurlijk is er volop de mogelijkheid om vragen te stellen. Stuur een e-mail met jouw naam, voorletters en bedrijfsnaam naar vic@minvenj.nl om je aan te melden.               

Over deze competitie

De Veiligheid Innovatie Competitie is een manier om nieuwe oplossingen te zoeken voor veiligheidsvraagstukken. Het Innovatieteam van Veiligheid en Justitie, organiseert dit jaarlijks met het ministerie van Defensie, de Nationale Politie en de Koninklijke Marechaussee. De VIC 2017 is gericht op MKB en startups.