Stemapp helpt bij meting lokaal draagvlak

Naar aanleiding van mediaberichten over de Stemapp hebben minister Plasterk en burgemeesters van de betrokken gemeenten Almelo, Emmen, Hollands Kroon, Molenwaard en Lingewaard een gesprek gehad op het ministerie.

De Stemapp die door deze gemeenten wordt ontwikkeld is bedoeld om op digitale wijze meningen uit de lokale bevolking op te halen. De Stemapp maakt het volgens de  gemeenten makkelijker voor inwoners om zich over onder andere lokale aangelegenheden uit te spreken. Zo kan bijvoorbeeld draagvlak voor voorstellen beter worden gemeten. 

Het ministerie van BZK ondersteunt de wens van gemeenten om toe te werken naar betere digitale dienstverlening en een meer eigentijdse manier van werken. De gemeenten lopen voorop om via een digitale werkwijze op een moderne manier de lokale bevolking te raadplegen. Om die expertise en standaarden verder te ontwikkelen wordt in de toekomst ook intensief samengewerkt met het ministerie en expertise partijen.