Minister-president Rutte ontvangt minister-president Phuc van Vietnam

Minister-president Rutte ontvangt maandag 10 juli minister-president Phuc van Vietnam voor een werkdiner op het Catshuis. Hierbij zijn ook minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken en staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu aanwezig.

De ontmoeting onderstreept de goede bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Vietnam. Onderwerpen van gesprek zijn onder andere de intensieve samenwerking in verschillende sectoren, zoals water, klimaat en landbouw en het belang van veiligheid en stabiliteit in de regio.

Minister-president Phuc brengt van 8 t/m 11 juli 2017 een bezoek aan Nederland. Hij wordt hierbij vergezeld door verschillende leden uit zijn kabinet en meer dan 100 ondernemers uit diverse sectoren. Naast de ontvangst op het Catshuis brengt de delegatie ook een bezoek aan de Universiteit van Wageningen en de Rotterdamse haven. Tijdens een bedrijvenforum in Den Haag wordt aandacht besteed aan de handels- en investeringsrelatie tussen Nederland en Vietnam.