Reactie overlijden oud-korpschef Gerard Bouman

Oud-korpschef Gerard Bouman is vandaag op 64-jarige leeftijd overleden. Hij is de gevolgen van ernstig hartfalen tijdens zijn vakantie in juni niet meer te boven gekomen.

Minister Blok van Veiligheid en Justitie wenst de familie en naasten van de heer Bouman veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. 'Mijn gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en ook naar de vele collega’s die Gerard Bouman kenden als een gedreven en toegewijd man.'

De loopbaan van de heer Bouman heeft altijd in het teken gestaan van veiligheid en rechtvaardigheid. In functies bij de politie, het openbaar ministerie en bij de AIVD zette hij zich altijd volop in voor de publieke zaak. Ook als hij in de persoonlijke sfeer moeilijke tijden doormaakte, bleef hij op zijn post. 'Daarvoor verdiende de heer Bouman steeds groot respect,' aldus minister Blok.

De heer Bouman was van januari 2013 tot februari 2016 de 1e korpschef van de nationale politie. Tussen 2011 en 2013 bereidde hij als kwartiermaker de vorming van het nieuwe korps voor. Daarvoor was hij onder meer hoofdofficier van justitie, korpschef in de regio Haaglanden en hoofd van de AIVD.

Oud-korpschef Gerard Bouman