Minister-president Rutte bij informele EU-bijeenkomst en Digitale Top Tallinn

De minister-president neemt op vrijdag 29 september deel aan de Digitale Top in Tallinn die wordt georganiseerd door het Ests voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Op de Digitale Top wordt gesproken over de lange termijn effecten van de 'digitale revolutie' in Europa. Daarbij staat de vraag centraal welke kansen en risico's digitalisering van onze samenleving met zich meebrengt voor de overheid, de economie en de maatschappij. De bijeenkomst is met name gericht op het uitwisselen van ervaringen tussen lidstaten.

Aan de vooravond van de Digitale Top komen de Europese regeringsleiders op uitnodiging van voorzitter van de Europese Raad Tusk en minister-president Ratas van Estland bijeen voor een informeel diner om met elkaar te spreken over de toekomst van de Europese Unie. In vervolg op de presentatie van de plannen en ideeën van de Europese Commissie over de toekomst van de Europese Unie, biedt het diner een eerste mogelijkheid om als regeringsleiders informeel van gedachten te wisselen over dit thema. Er zijn geen conclusies of afspraken voorzien.