Minister Grapperhaus bezoekt voorbeeldproject aanpak ondermijning in Putten

Samen met  burgemeester Lambooij van Putten,  politie en toezichthouders bezocht minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) woensdag 3 oktober een vakantiepark in de gemeente Putten. Vakantieparken bleken de afgelopen jaren geliefde plekken voor criminelen te zijn die zich bezighielden met ondermijnende criminaliteit. Drugsproductie, illegale prostitutie en illegale bewoning zijn maar een paar van de problemen waar het lokale gezag door slim samen te werken een einde aan wist te maken.

In project Ariadne werken provincie Gelderland, het OM, politie en gemeenten samen om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Door strak toezicht en snel ingrijpen bij verdachte situaties is al veel resultaat geboekt.

Grapperhaus werd onder andere rondgeleid door Buitengewoon Opsporingsambtenaar Adriaan. In deze korte video legt Adriaan uit wat hij dagelijks meemaakt tijdens het werk en met welke problematiek hij te maken heeft: