Overlijden Wim Kok

We zijn bedroefd door het overlijden van Wim Kok. Voordat hij premier werd van Nederland was hij tussen 1989 en 1994 minister van Financiën.

Ten tijde van zijn ministerschap bij Financiën ging ons land door een economisch moeilijke periode en Wim Kok ontkwam dan ook niet aan ingrijpende maatregelen om de overheidsfinanciën in het gareel te krijgen. Hij toonde zich daarbij sociaal bewogen en een meester in het verkrijgen van een oplossing voor complexe problemen. Zijn scherpte, inzicht en betrokkenheid waren en zijn voor het ministerie van Financiën een inspiratie. Met diep respect gedenken wij zijn grootse waarde voor ons ministerie.

Namens het ministerie wensen wij zijn vrouw Rita, de kinderen, familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Wopke Hoekstra, minister van Financiën

Menno Snel, staatssecretaris van Financiën

Manon Leijten, secretaris-generaal ministerie van Financiën 

Verantwoordelijk