Kabinetsdelegatie naar World Economic Forum in Davos

Minister-president Rutte neemt woensdag 23 en donderdag 24 januari deel aan het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Ook minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Hoekstra van Financiën, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport, minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Van Veldhoven, beiden van Infrastructuur en Waterstaat, reizen af naar Davos.

Minister Hoekstra en minister Bruins zijn eveneens 23 en 24 januari aanwezig. Minister Kaag neemt van 22 tot en met 24 januari deel aan het WEF, minister Van Nieuwenhuizen is de 23e in Davos en staatssecretaris Van Veldhoven de 24e.

Het WEF is een jaarlijkse, internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten. Het thema van het WEF is dit jaar 'Globalization 4.0: Shaping a Global Architecture in the Age of the Fourth Industrial Revolution'.

De bewindslieden nemen in Davos deel aan verschillende sessies en hebben onder andere ontmoetingen met collega's, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en economen.