Barbara Baarsma nieuw lid van Nederlands Comité voor Ondernemerschap

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap wordt per 1 maart 2019 uitgebreid met een nieuw lid, prof. dr. Barbara Baarsma. Het Comité zet zich in voor duurzame groei van het midden- en kleinbedrijf. Baarsma: “De ontwikkelingen gaan snel: we digitaliseren, we verduurzamen, we internationaliseren. Het Comité voor Ondernemerschap motiveert mkb’ers en overheden zich aan te passen. Daar werk ik met mijn kennis en netwerk graag aan mee.”

Barbara Baarsma is directievoorzitter van Rabobank Amsterdam en hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is zij kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) en lid van de Monitoringcommissie Corporate Governance. Eerder was zij directeur van SEO Economisch Onderzoek.

Barbara Baarsma
Beeld: ©E. Walvisch / E. Walvisch

Nederlands Comité voor Ondernemerschap

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het Comité heeft een onafhankelijke rol in het monitoren, onderzoeken en duiden van trends en ontwikkelingen voor het midden- en kleinbedrijf. Het brengt hierover jaarlijks verslag uit, in het Jaarbericht Staat van het MKB. Daarnaast werkt het Comité onder meer aan versterking van het ondernemerschapsonderwijs. Naast voorzitter Harold Goddijn zijn Hare Majesteit Koningin Máxima, jhr. Diederik Laman Trip, Meiny Prins en Occo Roelofsen lid van het Comité.