GES dag 2: Powervrouwen en innovatie

Van elkaar leren en hierdoor je bedrijf laten groeien. Dat was het doel van 140 vrouwelijk ondernemers uit de hele wereld tijdens de Global Entrepreneurship Summit (GES) in Den Haag. De onderneemsters deelden onder meer ervaringen en tips tijdens een werklunch met staatssecretaris Mona Keijzer en Manisha Singh, Amerikaans staatssecretaris voor Economische Groei. Ook GES-voorzitter minister Kaag gaf advies: ‘Durf. Wees niet bang om te falen, maar claim je ruimte en ga ervoor.'

Lunch power women.

Initiatiefneemsters Vivienne van Eijkelenborg (CEO van Difrax) en Rixt Herklots (Operationeel Directeur bij The Next Women NL) stelden: ‘Als vrouwen elkaar steunen, kunnen fantastische dingen gebeuren.’ Ze nodigden de onderneemsters uit om het belang te onderstrepen van diversiteit in de politiek, de wetenschap en het bedrijfsleven.

De vrouwelijke entrepreneurs verzamelden 6 gouden tips:

  1. Durf te vragen, wees niet verlegen;
  2. Wees volhardend, geef niet op;
  3. Laat het idee van perfectie los;
  4. Investeer in jezelf, krijg een mentor;
  5. Zorg goed voor jezelf;
  6. Bouw en gebruik je netwerk.
Vrouwelijke ondernemers en investeerders.

Innovatie

Ook bij de sessie ‘Industries of the future’ bestond het panel volledig uit vrouwelijke investeerders en ondernemers. ‘Wij geloven in de kracht van kunstmatige intelligentie (A.I.) om de wereld te verbeteren’, zei Johanna Shelton. Duizenden wetenschappers bij haar bedrijf Google gebruiken A.I. voor onder meer optimale zoekresultaten in de zoekmachine, het meten van de kracht van aardbevingen en het voorspellen van overstromingen.

Prijswinnaar ondernemerscompetitie.

Prijs

Ivanka Trump is adviseur van president Donald Trump. Ook zij zet zich in voor de rechten en kansen van vrouwelijke ondernemers wereldwijd. Samen met minister Kaag en ambassadeur van StartUpDelta prins Constantijn reikte zij de prijs uit voor de meestbelovende ondernemer in de Global Innovation through Science and Technology (GIST) competitie. Winnaar was de Amerikaans Christina York. Haar bedrijf Spellbound A.R. zet 3D-technologie in om patiënten in ziekenhuizen voor te bereiden op een behandeling. Tophospitaals in de V.S., Kenia en Japan gebruiken de producten al.

Global Entrepreneurship Summit

GES 2019 brengt 2.000 wereldleiders op het gebied van innovatie, ondernemerschap, investeringen, wetenschap en beleid samen. De focus ligt op 1.200 geselecteerde unieke ondernemers die veelbelovende innovatieve producten en diensten hebben ontwikkeld of ontwikkelen. Zij zijn actief in de sectoren voeding, water, gezondheid, energie en connectiviteit en combineren zakendoen met het bieden van oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke uitdagingen