ECHO Award voor meer inclusie in onderwijs en arbeidsmarkt

Op initiatief van het Expertisecentrum diversiteit hoger onderwijs (ECHO) hebben vandaag vier studenten met een niet-westerse achtergrond de ECHO Awards 2019 uitgereikt gekregen van Marjan Hammersma, secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De studenten onderscheiden zich vanwege hun bovenmatige studieprestaties, actieve maatschappelijke betrokkenheid en bruggenbouwers kwaliteiten. De ECHO Award is een jaarlijkse landelijke stimuleringsprijs voor excellent studenttalent met een niet-westerse achtergrond in het hoger onderwijs en draagt bij aan de dialoog over het versterken van diversiteit en inclusie in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

Het uitreiken van de ECHO Award wordt mogelijk gemaakt door hogescholen en universiteiten die hun niet-westerse talenten vanuit verschillende faculteiten voordragen. De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan UCLA in Los Angeles.

Vier Echo Awards 2019

Tijdens de ceremonie, die gehost is door Loyens & Loeff, zijn vier studenten onderscheiden in de categorieën ECHO Award hbo, ECHO Award wo, Bèta Techniek Award en de Law & Tax Award.

  • Winnaar ECHO Award hbo:  Gabriela Acosta Camacho van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
  • Winnares ECHO Award wo: Simone Zalla Aumaj van de Universiteit Utrecht
  • Winnaar Bèta Techniek Award: Musa Idris van Maastricht University
  • Winnaar Loyens & Loeff Law & Tax Award: Raz Ahmad van de Universiteit Leiden

Kijk op de website van ECHO om het volledige juryrapport te bekijken en te zien wie de juryleden zijn.

ECHO-ambassadeurs

Studenten die de afgelopen jaren zijn voorgedragen voor de ECHO Award vormen met elkaar het ECHO Ambassadeursnetwerk. Zij worden regelmatig uitgenodigd voor activiteiten en programma’s die gericht zijn op het versterken van diversiteit.

Over ECHO

Tijdens de uitreiking is er ook stil gestaan bij het 25-jarig jubileum van ECHO. Alweer 25 jaar adviseert ECHO hoger onderwijsinstellingen, organisaties en bedrijven over de implementatie van diversiteitsbeleid. Zo gelooft ECHO dat met de juiste begeleiding en ondersteuning iedereen de mogelijkheid heeft te excelleren. ECHO organiseert verschillende programma’s en activiteiten waaronder de ECHO Award. De Awards worden dit jaar alweer voor de 19de maal uitgereikt.

Initiatief van de publieke en private sector

Onder de vlag van de ECHO Foundation worden de prijzen mogelijk gemaakt door de Partners van de ECHO Foundation: Loyens & Loeff, de Nederlandse Spoorwegen, de Gemeente Den Haag, KPMG en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De ECHO Award is een initiatief waarmee, door een aantal stakeholders vanuit de publieke en private sector, het belang van investeren in en erkennen van excellent talent vanuit de brede samenleving wordt onderkend.