Staatssecretaris Snel neemt rapport FNV in ontvangst

Vandaag heeft een delegatie van vakbond FNV het rapport Hoor de klok luiden aan de staatssecretaris van Financiën Menno Snel overhandigd.

Staatssecretaris Snel sprak zijn dank en waardering uit voor hun inzet en noemde de aanbevelingen van het rapport zeer welkom. De uitkomsten van het rapport worden meegenomen in de vernieuwing van de Belastingdienst.

Dit gaat met name op voor de vierde pijler van de vernieuwing, de cultuurverandering. Het rapport Hoor de klok luiden van vakbond FNV is gebaseerd op een door circa 1000 medewerkers van de Belastingdienst ingevulde vragenlijst. In het rapport uiten de medewerkers zorgen om de veiligheid en de sfeer op de werkvloer. Over de aanpak hiervan hebben de FNV-vertegenwoordigers Mieke van Vliet, Fred Peeters en Gienus Huisma uitgebreid van gedachten gewisseld met staatssecretaris Snel en de p-SG Han Van Gelder. Morgen spreekt de Tweede Kamer met de staatssecretaris over het dossier Toeslagen.

Link naar het rapport Hoor de klok luiden: https://www.fnv.nl/getmedia/665e1b6f-9c44-4fb1-ac61-7c7ccb3856b6/191127-FNV-enquete-Belastingdienst.pdf