NOS Journaal om 20.00 uur met tolk Nederlandse Gebarentaal vanwege coronavirus

Het NOS Journaal van 20.00 uur wordt vanaf vanavond voorlopig elke dag voor doven en slechthorenden met een tolk Nederlandse Gebarentaal uitgezonden op het themakanaal NPO Nieuws.

Dagelijks zijn er nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus, waarbij ook in Nederland maatregelen worden genomen om besmetting tegen te gaan. Om de groep Nederlanders die gebruik maakt van gebarentaal de ontwikkelingen zo goed mogelijk te kunnen laten volgen, heeft NPO met de Rijksoverheid afgesproken dat het Journaal van 20.00 uur in elk geval gedurende de komende twee weken van een tolk Nederlandse Gebarentaal wordt voorzien. Dit Journaal biedt dagelijks een uitgebreid overzicht van actuele informatie over het coronavirus, handelingsperspectieven en mogelijke maatregelen die in binnen- en buitenland worden genomen.

Het Journaal met tolk NGT is te zien op NPO Nieuws; bij KPN te vinden op kanaal 43, bij Ziggo op kanaal 501 en bij T-Mobile op kanaal 260. NPO Nieuws is online te zien via NPO Start, zie https://www.npostart.nl/live/npo-nieuws. Via NPO Start is het Journaal met een tolk NGT later ook terug kijken.

Wanneer er spoedeisende informatie bekend wordt gemaakt, wordt door de overheid geprobeerd deze ook van een tolk NGT te voorzien.