Benoeming plaatsvervangend secretaris-generaal bij EZK

Drs. G.M. (Gerdine) Keijzer-Baldé wordt plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 mei 2020.

Gerdine Keijzer-Baldé is sinds 1 september 2016 algemeen directeur van de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) bij het ministerie van EZK. Daarvoor was zij directeur van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Eerder vervulde ze onder andere de functies van unitmanager Back Office Deventer en manager Recht & Rechtsbescherming van Dienst Regelingen, tegenwoordig de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Gerdine Keijzer-Baldé studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.