Fred Westerbeke benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau

Fred Westerbeke is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn werk als hoofdofficier van justitie bij het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) en in het bijzonder voor zijn buitengewone verdiensten in de zaak naar aanleiding van het neerhalen van vlucht MH17.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van Justitie en Veiligheid / Rutger Rog

Hij kreeg de hoge onderscheiding uit handen van minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Dat gebeurde dinsdag op de dag van zijn afscheid als hoofdofficier van het Landelijk Parket op het ministerie van Justitie en Veiligheid in kleine kring wegens het corona-virus. Sinds vandaag is Westerbeke de nieuwe politiechef van de eenheid Rotterdam.

Het initiatief voor de hoge onderscheiding voor Westerbeke is gekomen vanuit de nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH17.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van Justitie en Veiligheid / Rutger Rog
Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van Justitie en Veiligheid / Rutger Rog