2 patiënten overleden, 3 nieuwe patiënten, in totaal 50.223 positief geteste personen

Op 29 juni 2020 zijn er 78 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 3 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 2 personen als overleden gemeld. 

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Op 1 juli stoppen de dagelijkse updates

Vanaf woensdag 1 juli wordt niet meer dagelijks gepubliceerd:

  • de toename van het aantal positief geteste COVID-19 patiënten;
  • het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten;
  • het aantal overleden COVID-19 patiënten.

Er komt een wekelijkse update. Deze wekelijkse update plaatst het RIVM elke dinsdag om 14.00 uur. Op 7 juli verschijnt de eerste wekelijkse update. Databestanden met dagelijkse informatie is te vinden via data.rivm.nl.

Dashboard coronavirus

Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid. Het dashboard wordt dagelijks bijgewerkt.