Opheffen inreisverbod voor ingezetenen uit Albanië, Libanon, Noord Macedonië, Servië, Taiwan en Verenigde Staten

Het kabinet heeft besloten dat het inreisverbod naar Nederland voor reizigers met bestendig verblijf in Albanië, Libanon, Noord Macedonië, Servië, Taiwan en de Verenigde Staten per 24 juni 2021 wordt opgeheven.

De opheffing van de reisbeperking, ingegaan op 1 juli en 27 oktober 2020 en 15 mei 2021 en 9 juni, blijft van kracht voor reizigers die bestendig verblijf hebben in de volgende landen en gebieden: Australië,  Israël, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Singapore Zuid-Korea, Thailand en Uruguay. Deze lijst van veilige landen en gebieden  wordt uitgebreid met Albanië, Libanon, Noord Macedonië, Servië, Taiwan en de Verenigde Staten.

Voor reizigers afkomstig uit China's Speciale Administratieve Regio's Hongkong en Macau vervalt per 24 juni het vereiste dat deze gebieden zelf ook EU-burgers toelaat.

Voor alle niet essentiële reizen van personen vanuit overige derde landen (andere landen dan het EU+ gebied) naar Europa blijft de huidige inreisbeperking van kracht met als doel de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit betekent dat personen die geen bestendig verblijf hebben in een bovengenoemd land of gebied op de veilige lijst én niet onder de hieronder genoemde uitzonderingsposities vallen, Nederland niet binnenkomen.