Kabinetsdelegatie naar World Economic Forum in Davos

Minister-president Rutte neemt dinsdag 24 en woensdag 25 mei 2022 in het Zwitserse Davos deel aan het World Economic Forum (WEF). Ook minister Kaag van Financiën, minister Ollongren van Defensie, minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat reizen af naar Davos.

Ministers Kaag, Ollongren, Van Gennip en Schreinemacher zijn eveneens dinsdag en woensdag aanwezig. Staatssecretaris Heijnen neemt maandag 23 en dinsdag 24 mei deel aan het WEF.

De bewindslieden nemen in Davos deel aan verschillende sessies en hebben onder andere ontmoetingen met collega’s, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en economen.

Het WEF is een jaarlijkse, internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten.