Minister-president Rutte en minister Ollongren spreken op bijeenkomst Dutchbat-III-veteranen

Minister-president Rutte en minister Ollongren van Defensie zijn zaterdag 18 juni 2022 aanwezig bij een bijeenkomst van veteranen van Dutchbat-III in de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Tijdens de ceremoniële bijeenkomst  houden de minister-president, de minister van Defensie en Commandant der Strijdkrachten, Generaal Eichelsheim, een toespraak.                              

De bijeenkomst staat in het teken van erkenning en waardering  en geeft invulling aan één van de aanbevelingen van het onderzoeksrapport Focus op Dutchbat van de commissie Bortslap uit 2020. De commissie achtte “een duidelijke verklaring van Defensie als werkgever en het Nederlandse kabinet als opdrachtgever op haar plaats, die tegemoetkomt aan het ervaren gebrek aan erkenning en waardering van Dutchbat-III veteranen.”