Benoeming procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie

De heer mr. A.R.E. Schram wordt lid van het College van procureurs-generaal bij het Openbaar Ministerie. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid. De benoeming gaat in op 1 oktober 2022.

De heer mr. A.R.E. Schram is momenteel hoofdofficier van justitie bij het Functioneel Parket. In 2000 startte hij bij het OM als officier van justitie bij parket Rotterdam. Vier jaar later ging hij aan de slag bij het Landelijk Parket. Daar werd Schram in 2007 senior officier en in april 2012 plaatsvervangend hoofdofficier. Daarna was hij van 2014 tot 2017 procureur-generaal van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Vervolgens was hij van 2017 tot 2019 hoofdofficier van justitie bij parket Noord-Nederland.