Minister-president Rutte bezoekt de Republiek Korea en is met minister Kaag bij G20 op Bali

Minister-president Rutte en minister Kaag van Financiën nemen dinsdag 15 en woensdag 16 november 2022 deel aan de G20 top op Bali, Indonesië. Aansluitend brengt de minister-president op donderdag 17 november een bezoek aan de Republiek Korea (Zuid-Korea). 

Bij de G20 top, waaraan Nederland op uitnodiging van de huidige G20-voorzitter Indonesië deelneemt, overleggen de grootste economieën van de wereld over een scala aan onderwerpen die betrekking hebben op zaken als financiële stabiliteit, economische groei en ontwikkeling. Het Indonesisch voorzitterschap focust op voedsel- en energiezekerheid, gezondheid en digitale transformatie onder het thema ‘Recover Together, Recover Stronger’.  

Aansluitend aan de G20 top reist de minister-president door naar de Republiek Korea. Het bezoek op donderdag 17 november start met een ontmoeting met studenten van Hanyang University in Seoul en een rondleiding door een EUV (Extreem Ultraviolet)-lab. Aansluitend heeft minister-president Rutte een werklunch met zowel Nederlandse als Zuid-Koreaanse experts op het gebied van (regionale) geopolitiek en veiligheidsbeleid. Na de lunch staat de heropening van de gerenoveerde Nederlandse ambassade in Seoul op het programma.   

In de middag wordt de minister-president ontvangen door president Yoon Suk-yeol van de Republiek Korea. Tijdens de ontmoeting spreken zij onder meer over het verbreden van de bilaterale politieke banden en het versterken van de goede samenwerking op gebied van economische veiligheid en weerbaarheid. Ook hebben zij een gezamenlijke ontmoeting met het bedrijfsleven.