Minister-president Rutte ontvangt minister-president Phạm Minh Chính van Vietnam

Minister-president Rutte ontvangt maandag 12 december minister-president Phạm Minh Chính van Vietnam voor een delegatieoverleg en een lunch op het ministerie van Algemene Zaken. Hierbij zijn ook minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof aanwezig. 

Het bezoek staat in het teken van de goede bilaterale en economische betrekkingen tussen Nederland en Vietnam. Onderwerpen van gesprek zijn onder andere economische samenwerking,  klimaatadaptatie, vergroening, watermanagement, landbouw en het belang van veiligheid en stabiliteit in de regio.

Minister-president Phạm Minh Chính brengt van 10 tot 13 december een bezoek aan Nederland, voorafgaand aan de EU-ASEAN top 14 december in Brussel. Hij wordt hierbij vergezeld door verschillende leden uit zijn kabinet en ondernemers uit diverse sectoren.