Nieuwsbrief Duurzame Zorg - Jaarimpressie 2020

In de nieuwsbrief Duurzame Zorg staan ontwikkelingen over duurzaamheid in de zorg. De nieuwsbrief is een gezamenlijke productie van de leden van de regiegroep Duurzame Zorg. De regiegroep bestaat uit bestuurders en experts uit verschillende (overkoepelende) organisaties. Zij richten zich op de ondersteuning van zorgorganisaties bij de ontwikkeling en uitvoering van plannen om zo de resultaten die zijn genoemd in de Green Deal te realiseren.

Initiatieven, ontwikkelingen en evenementen kunnen gedeeld worden via duurzamezorg@minvws.nl. De redactie maakt een selectie.

2020: Het jaar van de paradox

Beste lezers van de nieuwsbrief Duurzame Zorg,

Het afgelopen jaar zijn er, ondanks de coronacrisis, ontzettend veel initiatieven opgestart om de zorg te verduurzamen. Er werden webinars georganiseerd, netwerken en pilots opgestart en inspirerende voorbeelden gedeeld.

Deze maand kijken we daarom graag met u terug op 2020: ‘het jaar van de paradox’. In een jaarimpressie geven we een indruk van een aantal activiteiten, die in samenwerking met partners en gestimuleerd vanuit het programma Duurzame Zorg zijn uitgevoerd. Het document is interactief: de tekstbalkjes fungeren als portal naar een andere pagina vol ontwikkelingen over het desbetreffende thema. Zeker de moeite waard om eens doorheen te klikken.

De duurzame beweging in de zorg is echter vele malen groter dan wij kunnen overzien, mede dankzij alle 230+ partners van de Green Deal Duurzame Zorg”, benadrukt Ronnie van Diemen in het voorwoord. We willen jullie dan ook van harte bedanken voor de motivatie en inzet om de zorg duurzamer te maken. Iedereen doet wat, en zo werken we samen aan een toekomstbestendige zorgsector.

In de hoop dat u in 2021 uw inspanningen voort kunt zetten én in de hoop u dan ook fysiek te kunnen ontmoeten, wens ik jullie allen een gezond einde van het jaar 2020.


Met vriendelijke groeten,

Victor Stocker,
Programmamanager Duurzame Zorg

Namens de Regiegroep Duurzame Zorg

Bekijk de jaarimpressie 2020 

Ander nieuws