Nieuwsbrief Grensoverschrijdende Samenwerking Uitnodiging Webinars

Webinar Grensoverschrijdende Samenwerking

Online Webinar | donderdag 25 juni | 11:00 – 12:30 | 

Graag nodigen we je uit voor het webinar “Grensoverschrijdende samenwerking: de Regio Deal aanpak” op donderdag 25 juni van 11.00 tot 12.30 uur. ‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’. Dit geldt ook voor de relatie met onze ooster- en zuiderburen. Tijdens dit webinar leggen we verbinding tussen grensoverschrijdende samenwerking (GROS) en de Regio Deal aanpak. Welke kansen liggen er in grensregio’s? Hoe pak je zo’n grensoverschrijdend project aan? En welke knelpunten kom je in de praktijk tegen?

We nemen hiervoor een kijkje bij de grensoverschrijdende aanpak van Regio Deal Twente. Zij nemen ons mee in hun ervaringen: Ze vertellen over de grensoverschrijdende kansen die zij zien voor Twente. Daarbij gaan ze in op hun aanpak, op hoe het contact verloopt met het buurland en wat daarbij do’s and don’ts zijn.

Uiteraard is er de gelegenheid vragen te stellen. Naast de regio Twente is ook Ellen Farwick (regioverbinder ministerie van BZK / Noord-Nederland) aanwezig om je vragen te beantwoorden.

Aan het eind van de webinar heb je meer kennis, praktische handvatten en aanknopingspunten gekregen om in jouw regio grensoverschrijdende projecten te starten. Vanzelfsprekend kun je na het webinar contact houden met de mensen die je hebt ontmoet. Ook je netwerk breidt dus uit!

De webinar is toegankelijk voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwikkelen en realiseren van projecten en daarbij kansen ziet om samen te werken met het buurland.

Heb je interesse? Meld je dan hier aan. We zien je graag op 25 juni.

Hartelijke groet,

Team Gros BZK en Team Regio Portefeuille LNV