Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Nederland en Duitsland versterken militaire samenwerking

Nederland en Duitsland versterken militaire samenwerking

Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten en haar Duitse collega Ursula Von der Leyen ondertekenen dinsdag 21 mei in Berlijn een verklaring voor verdere versterking van de defensiesamenwerking. De Europese veiligheidssituatie is veranderd en nieuwe dreigingen vragen ook om andere vormen van samenwerking. Daarnaast willen beide landen samen met andere Europese partners meer verantwoordelijkheid nemen voor de eigen (of Europese) veiligheid.

Nederland en Duitsland versterken militaire samenwerking

Saldibalans in jaarrekening aangepast

De Belastingdienst levert informatie aan drie ministeries die toeslagen verstrekken (BZK, VWS en SZW). Hierbij is eerder onjuiste informatie doorgegeven. Het gaat om de gegevens over de stand van de openstaande voorschotten voor huur-, zorg-, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Bij controle hierna door de Auditdienst Rijk is niet geconstateerd dat deze informatie niet klopte. Daardoor zijn de openstaande voorschotten voor deze toeslagen in de saldibalans in de jaarrekeningen van de ministeries in totaal voor € 1,2 miljard te laag verantwoord.

Saldibalans in jaarrekening aangepast

Experimenten centraal tellen Europees Parlementsverkiezing mei 2019

72 van de 355 gemeenten gaan bij de Europees Parlementsverkiezing experimenteren met een centrale opzet van het tellen van de stemmen. De raad van elk van deze gemeenten heeft daarmee ingestemd, en minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de gemeenten aangewezen als experimenteergemeenten.

Experimenten centraal tellen Europees Parlementsverkiezing mei 2019

Joke Swiebel wint Jos Brink Oeuvreprijs 2019

De Jos Brink Oeuvreprijs 2019 is gewonnen door activiste Joke Swiebel. De activistische politica kreeg een kunstwerk en een geldbedrag van 10.000 euro. De innovatieprijs ging naar Bowi Jong. De prijzen zijn op zondag 19 mei uitgereikt door emancipatieminister Ingrid van Engelshoven in de Stadsschouwburg in Haarlem.

Joke Swiebel wint Jos Brink Oeuvreprijs 2019

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl