Nieuwsbrief Regeringsnieuws - 2,7 miljoen verkeersovertredingen in eerste 4 maanden 2019

Circa 2,7 miljoen verkeersovertredingen in eerste 4 maanden 2019

In de eerste 4 maanden van 2019 zijn 2.729.233 verkeersovertredingen geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen. Dat is minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 3.084.414 verkeersboetes opgelegd.

Circa 2,7 miljoen verkeersovertredingen in eerste vier maanden 2019

Wet Arbeidsmarkt in balans aangenomen

De Eerste Kamer heeft vandaag de wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) aangenomen. De wet Arbeidsmarkt in balans verkleint de verschillen tussen flex en vast werk. Het wordt voor werkgevers zo aantrekkelijker om werknemers sneller een contract met meer zekerheid te geven. Terwijl tegelijkertijd flexwerk mogelijk blijft waar dat nodig is. De WAB bestaat uit een pakket maatregelen. Het grootste deel van deze maatregelen gaat vanaf 1 januari 2020 in.

Wet Arbeidsmarkt in balans aangenomen in beide Kamers

Meer bouwplannen gemeenten

Gemeenten en provincies willen meer woningen gaan bouwen. De doelstelling van de Nationale Woonagenda is om per jaar 75.000 woningen te bouwen, maar de gemeenten en provincies willen jaarlijks 76.000 woningen bouwen. Dit schrijft minister Ollongren (BZK) bij de Inventarisatie Plancapaciteit die zij vandaag met de jaarlijkse Staat van de Volkshuisvesting naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Meer bouwplannen gemeenten

Aangepaste Crisis- en herstelwet biedt ruimte aan woningbouw

Vandaag heeft de Eerste Kamer ingestemd met een aanpassing van de Crisis- en herstelwet. Hiermee worden de procedures snellerd en de mogelijkheden van de wet ruimer. Met deze aanpassingen wordt het onder meer makkelijker om het probleem van het tekort aan nieuwe woningen aan te pakken.

Aangepaste Crisis- en herstelwet biedt ruimte aan woningbouw

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl