Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Aanpak knelpunt scheepvaart bij Nijmegen

Aanpak knelpunt scheepvaart bij Nijmegen

Binnenvaartschepen hebben door erosie van de bodem en droogte last van de ondiepe rivierbodem bij een lage waterstand in de Waal. Minister Van Nieuwenhuizen (IenW) trekt in totaal €7,7 miljoen uit voor verbeteringen aan het knelpunt. De voorbereidingen voor de aanpak starten dit jaar. In 2020 moeten de aanpassingen gereed zijn.

Minister pakt knelpunt scheepvaart bij Nijmegen aan

Uitwisselen van justitiële gegevens binnen de Benelux

Nederland, België en Luxemburg hebben strengere afspraken gemaakt over het uitwisselen van justitiële gegevens. In Nederland heeft dit gevolgen voor Belgen en Luxemburgers die een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. Nu wordt er al justitiële informatie uitgewisseld voor VOG-aanvragen voor het werken met kinderen, dit wordt uitgebreid naar andere sectoren.

Stevigere screening binnen de Benelux

Steun voor afvalwatervoorziening op Bonaire

De kapotte irrigatieleiding van de rioolwaterzuiveringsinstallatie op Bonaire wordt snel vervangen. Door de kapotte leiding kan het gezuiverde water niet gebruikt worden als irrigatiewater. Nu wordt duurder drinkwater gebruikt voor irrigatie. Om de drink- en afvalwatervoorziening op Bonaire toekomstbestendig te maken steunt minister Van Nieuwenhuizen (IenW) Bonaire financieel met 1 miljoen euro per jaar tot en met 2025.

Minister Van Nieuwenhuizen: steun voor afvalwatervoorziening op Bonaire

Gemeente Den Haag en Rijk gaan samenwerken in Haags Stationsgebied

De gemeente Den Haag en het Rijk gaan vanaf nu samenwerken om extra kantoorruimten en woningen, winkels en horeca in het gebied rondom het Haagse Centraal station te realiseren. Naast plannen voor nieuwbouw worden bestaande kantoorpanden gerenoveerd en verduurzaamd. Dat is goed voor de economie en de werkgelegenheid.

Gemeente Den Haag en Rijk gaan samenwerken in Haags Stationsgebied

GES 2019: levensverbeterende innovaties

Tijdens de Global Entrepreneurship Summit (GES 2019) kwamen innovaties die wereldwijd levens verbeteren voor het voetlicht. De top had als thema ‘The Future Now’. Ondernemers mochten oplossingen bedenken voor wereldwijde uitdagingen in de sectoren agrifood, connectiviteit, energie, gezondheid en water.

GES 2019: levensverbeterende innovaties voor het voetlicht

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl