Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Gemiddelde huurverhoging niet hoger dan inflatie

Gemiddelde huurverhoging niet hoger dan inflatie

Het gemiddelde aan huurverhogingen per woningcorporatie mag vanaf volgend jaar niet hoger zijn dan de inflatie. Corporaties kunnen voor extra investeringsruimte lokaal wel afspraken maken om dit te verhogen met maximaal 1%. Dat staat in een wetsvoorstel van minister Ollongren (BZK).

Gemiddelde huurverhoging beperkt tot inflatie

Meer mogelijkheden voor ingrijpen bij slecht functioneren scholen

De overheid moet sneller en in meer gevallen kunnen ingrijpen wanneer een school ernstig onder de maat presteert. Bijvoorbeeld in gevallen waarin de basiswaarden en grondrechten van onze samenleving niet worden nageleefd. Ook moet de bekostiging van een school in meer gevallen beƫindigd kunnen worden.

Meer mogelijkheden ingrijpen bij slecht functioneren scholen

Extra geld voor Kinderombudsman

Het budget voor het instituut van de Kinderombudsman gaat vanaf dit jaar omhoog. In 2019 is er 350.000 euro extra beschikbaar. In 2020 komt daar nog eens 150.000 euro bovenop.

Kabinet maakt extra geld vrij voor Kinderombudsman

Aantal kinderen op de kinderopvang verder gestegen

Het aantal kinderen dat naar de dagopvang en buitenschoolse opvang gaat is verder toegenomen. Het aantal kinderen van wie de ouders gebruik maken van kinderopvangtoeslag nam toe tot 815.000. Dit is een stijging van 37.000 kinderen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Aantal kinderen op de kinderopvang verder gestegen

Subsidieregeling voor eerlijk, gezond en veilig werk

Vandaag is de subsidieregeling 'Eerlijk, Gezond en Veilig werk' geopend. Werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties kunnen deze subsidie aanvragen voor projecten die kennis over eerlijk, gezond of veilig werk vergroten.

Subsidieregeling eerlijk, gezond en veilig werk geopend

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl