Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Minimaal 3 aanbieders snelle mobiele communicatie

Minimaal 3 aanbieders snelle mobiele communicatie

Minimaal 3 partijen gaan op basis van 2 veilingen snelle mobiele communicatie zoals 5G aanbieden aan bedrijven en consumenten. Deze frequentieveilingen voor landelijke mobiele communicatie vinden eind 2019/begin 2020 en eind 2021/begin 2022 plaats.

Minimaal drie aanbieders snelle mobiele communicatie zoals 5G

Bijna Energieneutrale Gebouw eisen (BENG) straks verplicht voor nieuwbouw

De ministerraad heeft ingestemd met een wijziging van het Bouwbesluit over energiezuinige nieuwbouweisen. Met deze wijziging moeten vanaf 1 juli 2020 alle nieuw te bouwen gebouwen voldoen aan de Bijna Energieneutrale Gebouw eisen (BENG). Daarmee worden strengere eisen gesteld om zo het energiegebruik te verlagen.

BENG-eisen aangescherpt

Sector en overheden werken samen voor schone binnenvaart en zeevaart

De Rijksoverheid, provincies, havens, maritieme brancheorganisaties, verladers, vervoerders, banken en kennisinstellingen gaan samenwerken voor een duurzame scheepvaart. De partijen hebben een Green Deal gesloten waarin acties staan om de uitstoot van schadelijke stoffen en de CO2-uitstoot door de binnenvaart en zeevaart fors terug te dringen.

Sector en overheden slaan handen ineen voor schone binnenvaart en zeevaart

Cultuur voor iedereen

In het cultuurbeleid voor de periode 2021-2024 is ruimte voor verbreding en vernieuwing in het culturele aanbod. Ook wordt het subsidiebudget uitgebreid met € 44 miljoen tot € 375 miljoen. Er komt bijvoorbeeld geld beschikbaar voor vernieuwende genres als urban arts, ontwerp en popmuziek.

Cultuurbeleid 2021 – 2024: Cultuur voor iedereen

Start aanbesteding exploitatie Nederlands paviljoen Dubai EXPO 2020

De inschrijving op de aanbesteding voor het facilitair management en de ‘hospitality’ van het Nederlandse paviljoen op de Dubai EXPO 2020 is gestart. Deze wereldtentoonstelling wordt gehouden van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021.

Aanbesteding exploitatie Nederlands paviljoen EXPO 2020 Dubai van start

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl