Nieuwsbrief Regeringsnieuws - 80 Miljoen euro extra voor circulaire economie

80 Miljoen euro extra voor circulaire economie

Het kabinet heeft een bedrag van € 80 miljoen extra beschikbaar gesteld voor de circulaire economie in 2019 en 2020. Het geld is bedoeld voor projecten van bedrijfsleven en decentrale overheden die passen in de transitie naar een economie zonder afval. Daarmee leveren zij een bijdrage  aan de CO2-reductieopgave.

€ 80 miljoen extra voor circulaire economie

Fors minder ov-boetes voor studenten

Studenten lopen minder snel tegen een boete aan wegens het te laat stopzetten van het reisproduct op hun ov-kaart. Werd er in de eerste maanden van 2018 nog voor 13,2 miljoen euro aan boetes opgelegd, in diezelfde periode van dit jaar is dat aantal geslonken tot 4,1 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van DUO. Om het aantal boetes te laten dalen kondigde het ministerie van OCW eind 2017 maatregelen aan die nu resultaat opleveren.

Fors minder ov-boetes voor studenten

Minister Van Nieuwenhuizen: Minder goederenvervoer via de weg

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) stimuleert met €40 miljoen euro voor goederenvervoer een zogeheten modal shift. De minister wil hiermee dat het transport van goederen minder via de weg gaat, maar vaker over water, via spoor en door buisleidingen. Dit staat in de Goederenvervoeragenda die zij vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Minister Van Nieuwenhuizen: Minder goederenvervoer via de weg

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl