Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Bestuurders Haga Lyceum moeten definitief weg

Bestuurders Haga Lyceum moeten definitief weg

Minister Slob (basis- en voortgezet onderwijs) heeft zijn voornemen van 11 juli omgezet in een daadwerkelijke aanwijzing. Binnen vier weken moet er een nieuw bestuur actief zijn op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Als dat niet gebeurt, dan krijgt de school geen bekostiging meer van de overheid.

Bestuurders Haga Lyceum moeten definitief weg

Minister waarschuwt hogeschool IUASR

De Islamic University of Applied Sciences Rotterdam (IUASR) heeft van minister Van Engelshoven (OCW) drie maanden de tijd gekregen om afstand te nemen van discriminerende uitspraken van rector Ahmet Akgündüz. De hogeschool moet dat onder meer doen door een verklaring te plaatsen op de website van de instelling en door een advertentie te plaatsen in een landelijk dagblad. Gebeurt dat niet, dan wordt de IUASR de bevoegdheid afgenomen om graden te verlenen. De minister heeft de Tweede Kamer vandaag over dit zogeheten waarschuwingsbesluit geïnformeerd.

Minister waarschuwt hogeschool IUASR

Koolmees en Van Veldhoven tekenen voor meer banen op het spoor

Dertig statushouders worden opgeleid voor een vaste baan in de spoorsector. Dat voornemen staat in de intentieverklaring “Duurzame arbeidsmarkt op de rails” die minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat samen met spoorbeheerder ProRail, opleidingsinstituut Railcenter en spooraannemers BAM Infra Rail en Strukton Rail vandaag ondertekenen.

Koolmees en Van Veldhoven tekenen voor meer banen op het spoor

Modernisering pensioenverdeling bij scheiding naar Tweede Kamer

Wie gaat scheiden, wil niet nog jarenlang aan een ex-partner vast zitten. Toch moeten mensen nu soms jaren na dato nog met hun ex-partner om de tafel over de verdeling van het pensioen dat zij tijdens hun huwelijk hebben opgebouwd. Dat is geen prettige situatie. Om dit te voorkomen, wordt de verdeling van pensioenen voor partners die gaan scheiden gemoderniseerd. Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en minister Dekker (Rechtsbescherming) heeft het wetsvoorstel 'verdeling van pensioen bij scheidingen 2021' vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Modernisering pensioenverdeling bij scheiding naar Tweede Kamer

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl