Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Nederland: ISIS mag straf niet ontgaan

Nederland: ISIS mag straf niet ontgaan

Minister Blok van Buitenlandse Zaken roept in New York meer dan 20 ministers van landen van over de hele wereld op om een coalitie te vormen om de berechting van ISIS-strijders samen naar de volgende fase te trekken. ‘De daders mogen niet wegkomen met de gruweldaden die ze hebben gepleegd’, aldus de minister. Nederland is bereid de juridische expertise in Nederland beschikbaar te stellen voor dit doel.

Nederland: ISIS mag straf niet ontgaan

€ 24 miljoen voor samenwerking wetenschap en investeerders

Minister Van Engelshoven en staatssecretaris Keijzer trekken € 24 miljoen uit om kennis uit onderzoek beter naar de samenleving en markt te brengen. Hiermee worden investeerders gestimuleerd om geld te steken in start-ups die gebruik maken van kennis van onderzoeksorganisaties.

24 miljoen voor samenwerking wetenschap en investeerders

Extra hulp tegen Brexit-moeheid

De Rijksoverheid lanceert vanaf vandaag nieuwe tools waarmee ondernemers en zorginstellingen zich op de Brexit kunnen voorbereiden. Doel is om ondernemers te wijzen op mogelijke blinde vlekken in hun voorbereiding of nog eens kritisch te laten kijken of ze Brexit-proof zijn.

Extra hulp tegen Brexit-moeheid

Stok achter de deur tegen onnodig procederen door de overheid

Het kabinet verhoogt de proceskostenvergoeding die de burger krijgt als hij met succes een overheidsbesluit aanvecht bij de bestuursrechter. Het gaat om een verhoging van de standaardbedragen met 40% als de burger procedeert met bijstand van een advocaat. Dat leidt in een gemiddelde zaak tot een vergoeding van ruim € 1400, in plaats van nu ruim € 1000.

Stok achter de deur tegen onnodig procederen door de overheid

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl