Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Voorlichtingcampagne over nieuwe regels arbeidscontracten en ontslag

Voorlichtingcampagne over nieuwe regels arbeidscontracten en ontslag

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid start vandaag een voorlichtingstraject om werkgevers en werknemers te informeren over de veranderende regels op het gebied van arbeidscontracten en ontslag. Op 1 januari 2020 gaat de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) in. Daardoor kunnen de rechten en plichten van iedere werkgever en werknemer in Nederland veranderen. Met radiospotjes, posters op hogescholen en universiteiten en social mediaberichten hoopt het ministerie werkend Nederland ertoe te bewegen zich al vóór 1 januari te informeren over de nieuwe regels. Deze zijn te vinden op: www.rijksoverheid.nl/wab.

Voorlichtingcampagne over nieuwe regels arbeidscontracten en ontslag

GasTerra wordt geleidelijk afgebouwd

GasTerra, het verkoopkantoor van Gronings gas, wordt de komende jaren geleidelijk afgebouwd. Door het stopzetten van de gaswinning in Groningen komt ook de kernactiviteit van GasTerra op termijn te vervallen. De gezamenlijke aandeelhouders hebben daarom de directie van GasTerra gevraagd een plan op te stellen voor een zorgvuldige afbouw waarbij de onderneming haar verplichtingen kan blijven nakomen.

GasTerra wordt geleidelijk afgebouwd

Minister Bruno Bruins krijgt als eerste verbeterde griepprik

Vandaag ontvangt minister Bruno Bruins voor Medische Zorg de eerste verbeterde griepprik in het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen. De vaccinatie is bedoeld om aandacht te vragen voor het halen van de griepprik door zorgpersoneel. Daarom doet de minister ook een oproep gericht aan al het personeel van ziekenhuizen. Volgende week start een campagne voor griepvaccinatie bij medisch personeel onder het motto ‘Haal je #prikkie en #voorkomgriep’.

Minister Bruno Bruins krijgt als eerste verbeterde griepprik

Minister Kaag opent MHPSS-conferentie

Op maandag 7 oktober opende minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking de Internationale Conferentie over Geestelijke Gezondheidszorg en Psychosociale Steun (MHPSS) in Crisissituaties in Amsterdam.

Minister Kaag opent MHPSS-conferentie

Betere bescherming schuldeisers bij snelle ontbinding bedrijven

Schuldeisers krijgen bij de snelle ontbinding zonder vereffening – een zogenoemde turboliquidatie – van bedrijven die hen nog geld verschuldigd zijn meer mogelijkheden om te beoordelen of er sprake is van benadeling en of zij stappen kunnen ondernemen. Dat schrijft minister Dekker (Rechtsbescherming) in een brief aan de Tweede Kamer.

Betere bescherming schuldeisers bij snelle ontbinding bedrijven

Een bieb in de buurt

In twaalf kleine Nederlandse gemeenten komt een nieuwe bibliotheek of wordt met extra investeringen de huidige bibliotheek behouden. De komende drie jaar worden 12 gemeenten ondersteund met een bedrag van in totaal 3 miljoen. Met de investering wordt gehoor gegeven aan de motie Asscher uit 2017, die als doel heeft de bereikbaarheid van bibliotheken in kleine gemeenten te verbeteren. Vandaag opent minister Van Engelshoven in bijzijn van Lodewijk Asscher de eerste nieuwe bibliotheek in Wognum, in de gemeente Medemblik.

Een bieb in de buurt

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl