Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Actieplan voor Artificiële Intelligentie

Actieplan voor Artificiële Intelligentie

Met meer dan honderd concrete acties zoals intensieve samenwerking met bedrijfsleven en wetenschap én door publieke middelen te investeren, gaat het kabinet de maatschappelijke en economische kansen van artificiële intelligentie (AI) voor Nederland benutten. Dat staat in het Strategisch Actieplan voor Artificiële Intelligentie.

Actieplan: intensieve publiek-private samenwerking en -investeringen voor AI

Bijna 3 miljoen verkeersovertredingen tweede tertiaal 2019

Van mei t/m augustus 2019 zijn 2.974.497 verkeersovertredingen geconstateerd op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv). Dat is minder dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen werden 3.230.893 verkeersboetes opgelegd onder meer voor te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen. Dat blijkt uit het tweede tertiaaloverzicht Wahv 2019.

Bijna 3 miljoen verkeersovertredingen tweede tertiaal 2019

EU-ministers slaan handen ineen tegen explosieve stijging verspreiding online kindermisbruik

De EU-ministers hebben tijdens de Raad Justitie en Binnenlandse Zaken (JBZ) afspraken gemaakt over de strijd tegen kindermisbruik en online kinderporno. De ministers benadrukken het belang van publiek-private samenwerking en de rol en verantwoordelijkheid van de internetproviders. De samenwerking tussen de huidige Europese organisaties Eurojust, Europol en nationale opsporingsorganisaties moet intensiever en op de meest breed mogelijke manier worden ingezet.

EU-ministers slaan handen ineen tegen explosieve stijging verspreiding online kindermisbruik

Invloed verzekerden op beleid zorgverzekeraars versterkt

Verzekerden worden meer betrokken bij de totstandkoming van beleid van zorgverzekeraars. Dat heeft minister Bruins voor Medische Zorg besloten. Door een aanpassing van de Zorgverzekeringswet kunnen zorgverzekeraars straks wensen en behoeften van verzekerden beter meenemen in hun beleid. Het gaat om meer inspraak van verzekerden bij het zorginkoop- en het communicatiebeleid van zorgverzekeraars.

Invloed verzekerden op beleid zorgverzekeraars versterkt

Goede resultaten maatschappelijk verantwoord innen

De kabinetsmaatregelen om te zorgen voor een zorgvuldige en maatschappelijk verantwoorde manier om schulden van mensen te innen, begint zijn vruchten af te werpen. Zo is er bij het innen van schulden een forse stijging van het aantal mensen dat een betalingsregeling treft.

Goede resultaten maatschappelijk verantwoord innen

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl