Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Kabinet neemt maatregelen voor natuur, bouw en infrastructuur

Kabinet neemt maatregelen voor natuur, bouw en infrastructuur

Met een pakket maatregelen zet het kabinet nieuwe stappen om de stikstof- en PFAS-problematiek op te lossen en de natuur te herstellen. Door de maximumsnelheid op autosnelwegen overdag te verlagen naar 100 km/u, de ammoniakuitstoot via veevoer te verlagen en de bestaande uitbreiding van de warme saneringsregeling voor de varkenshouderij, daalt op korte termijn de neerslag van stikstof in de natuur.

Kabinet neemt maatregelen voor natuur, bouw en infrastructuur

Eerste Kamer akkoord met wetsvoorstel wietexperiment

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel ‘Experiment gesloten coffeeshopketen’. Hiermee is een belangrijke stap gezet om het experiment met cannabisteelt voor recreatief gebruik in de gesloten coffeeshopketen mogelijk te maken

Eerste Kamer akkoord met wetsvoorstel wietexperiment

Rijbewijs 75-plusser tijdelijk met maximaal één jaar verlengd

De tijdelijke verlenging van de geldigheid van het rijbewijs voor 75-plussers met maximaal één jaar, gaat per 1 december 2019 in. Door de regeling kunnen 75-plussers blijven rijden tot het moment dat het CBR een besluit heeft genomen over hun rijgeschiktheid.

Organisaties hadden te weinig grip op Philip O.

Betrokken organisaties hebben de mogelijkheden die ze hadden om Philip O. te straffen en behandelen onvoldoende benut. Dat staat in het kritische rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid (IJ&V). De door de inspectie gesignaleerde knelpunten zijn eerder onderkend. Daartoe zijn de afgelopen tijd maatregelen genomen. Daarbij is de nadruk meer op veiligheid en risicobeheersing komen te liggen, en op betere samenhang tussen straf en zorgtrajecten.

Organisaties hadden te weinig grip op Philip O.

Besluit over toekomst sirenes in najaar 2020

Minister Grapperhaus heeft besloten de sirenes (het Waarschuwings- en Alarmeringssysteem, WAS) in Nederland vooralsnog te continueren. Dit in tegenstelling tot de eerdere aankondiging van het uitfaseren van het systeem.

Besluit over toekomst sirenes in najaar 2020

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl