Nieuwsbrief regeringsnieuws - € 87 miljoen voor Nederlandse klimaatoplossingen in transport

€ 87 miljoen voor Nederlandse klimaatoplossingen in transport

Minister Van Veldhoven trekt € 34,5 miljoen uit voor transportprojecten die goed zijn voor klimaat en luchtkwaliteit. Ook de betrokken bedrijven (€ 47 miljoen) en de EU (€ 5,9 miljoen) dragen bij. De totale investering komt daarmee op ruim € 87 miljoen, verdeeld over 43 projecten in heel Nederland. Het gaat vooral om machines en voertuigen die draaien op waterstof of op batterijen, en om laadinfrastructuur. 

87 miljoen voor Nederlandse klimaatoplossingen in transport

Nieuwe regelgeving ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vanaf 2020

Vanaf 1 januari 2020 gelden landelijke regels voor gemeenten met milieuzones, kunnen werknemers eenvoudiger een ‘fiets van de zaak’ leasen en wordt de aanschaf van elektrische busjes voor doelgroepenvervoer fiscaal aantrekkelijker. Dit zijn enkele wijzigingen in de regelgeving op het terrein van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Nieuwe regelgeving ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vanaf 2020

Barbados en Turkmenistan toegevoegd aan Nederlandse lijst landen met te laag belastingtarief

Barbados en Turkmenistan zijn toegevoegd aan de Nederlandse lijst van landen met een te laag belastingtarief, die wordt gebruikt bij bestaande en nieuwe maatregelen tegen belastingontwijking. Het gaat om landen zonder winstbelasting of met een tarief van minder dan 9%. Belize, Koeweit, Qatar en Saudi-Arabië gaan juist van de lijst af.

Barbados en Turkmenistan toegevoegd aan Nederlandse lijst landen met te laag belastingtarief

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl